Saturday, February 2, 2008

Fest og glede

Hjertelig velkommen til Solveig og Kristoffers fest og glede side. Her vil det fortløpende komme informasjon som er nyttig for deg som skal komme i vårt bryllup.

Vielsen
Vielsen vil finne sted i Stiklestad kirke 19.juli 2008 kl.13:30. Stein kirken er bygget på det stedet man antar Olav Den Hellige falt under slaget i 1030. Den historiske plasseringen matcher pent Kristoffers entusiasme for historie og Solveigs fascinasjon for Kristoffers entusiasme.


Middag fest og glede
Videre kommer vi til den store festen. Denne vil til Solveigs store glede foregå på Bakketun folkehøgskole. Her vokste Solveig opp og lærte seg nesten alt det hun vet i dag.

Kaffe
Vi kommer til å ha åpen scene under kaffen, her vil det stå diverse instrumenter, så alle er hjertelig velkommen til å synge og spille litt. Si gjerne ifra til fader Berg, om hva slags instrumenter som trengs så det kan stå klart. Underholdning av alle slag er hjertelig velkommen! Vi lover å le så høyt vi bare orker(Solveig må kanskje begrense det litt pga kjolen som sitter godt og klaustrofobi kan oppstå ved alt for store latterutbrudd).

Overnatting
Det vil også være muligheter for gjestene å overnatte på Bakketun til en helt ok pris. Enkeltrom: 350 kr pr natt, dobbeltrom: 600kr pr natt. Prisen inkluderer frokost og vask av rom. (muligheter for å legge inn madrass på rommene for å gjøre det enda billigere er tilstede, bare si ifra) Det enkleste er at de som ønsker dette så fort som mulig tar kontakt med oss elle bruras far, Øivind Berg for reservering.

Adresse:
Bakketun Folkehøgskole
Volhaugveien 42
7650 Verdal Tlf: 74 04 91 00
Dette er i Nord Trøndelag, trivelige Trøndelag, ikke i Nord Norge. Ikke rett ved Tromsø eller Bodø. Midt i Norge, norges navle om du vil. Bare så det er sagt.

Ønskelister
Vi har nå lagt ut ønskelister på Tilbords, Åhléns, Glassmagasinet og Jernia, i tillegg ønsker vi oss gavekort på IKEA. Og apropos gaver, for å spare miljø, global oppvarming, en ny istid og alt det der, så trenger dere ikke pakke inn gavene så veldig. Jo mindre søppel etter festen, dess bedre! Det er vårt motto, ett av mange.

Skyss
Hvis du trenger skyss fra togstasjonen og opp til Bakketun, kan du si ifra til oss. Vi tror det skal være nok biler til å kjøre alle fram og tilbake til kirka på lørdag, vær frimodig, bli kjent med en sjåfør! Eller si ifra til oss hvis det blir krise.

Ting du kan gjøre mens du først er i området
Det er absolutt verdt å ta en tur innom Stiklestad hvis du skal være i området på dagtid før eller etter bryllupet. For 100 kr får du en dagsbillett som inkluderer to forskjellige skuespill, ikke spele da desverre, det starter ikke før torsdagen etter bryllupet.
Dette står på deres hjemmeside om hva som skjer daglig:

Omvisning
Vandring med historieforteller på ”stedet det skjedde” – kl 1300.

Olavsarven
Film om Olav den Helliges betydning i norsk historie – varer 15 minutt.
Møte med det hellige
Vi åpner Stiklestad kirke for et stille møte.
Med forbehold om kirkelige handlinger. (Så er dere advart, adm.red)
Folkemusset
Vandring på museumsområdet, med skriftlig gaid.
Stiklestad 1030
Utstilling som presenterer overgangen fra hedendom til kristendom i Norge.
Leidangsgalleriet
Kunstgalleriet i Stiklestad Hotell har skiftende utstillinger.
Håkon Blekens 216 meter lange veggmaleri kan sees i Leidangsgalleriet og i resten av Stiklestad Hotell.

Åpen restaurant

Vi serverer mat basert på trønderske råvarer, tilberedt på en spennende måte av våre dyktige kokker.

Trondheim
Det er ikke kjempelangt fra Verdal og til Trondheim, ca en og en halv time, en veldig hyggelig by med mange koselige kafeer. Nidarosdomen er jo en helt OK bygning å ha sett mens man enda lever for eksempel.

Den gyldne omvei
Vegstrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag.
En rekke aktører langs ruten tilbyr varierte kulturopplevelser, der både tradisjon og nyskaping er ivaretatt i et aktivt miljø. Les mer om denne spennde kuturopplevelsen her.

Ellers
Det er mange fine fiskeplasser i området, man kan besøke munkebyklosteret og gå en ny sti som nettopp er laget der, og Levanger kan nå fronte med Nord Trøndelags største kjøpesenter Mageten, hvis man er hypp på shopping. Hurra!

3 comments:

Anonymous said...

Heihei

Anonymous said...

Kjære brudepar.

Vi gleder oss vilt til den 19. juli, og både håper og tro at det blir en knalldag. Om det er noe vi kan bidra med, er det bare å si ifra.

Med hjertelig hilsen fra Siljan prestegård. :)

Anonymous said...

haha! Bra motto, skal ihvertfall ikke pakke inn vår gave noe særlig! ;-)
Vi gleder oss til den stoore dagen!
Marianne og Øystein